دانستنی های خودرو

خرابی فیوز و علائم آن

خرابی فیوز
به این صفحه امتیاز دهید post

خرابی فیوز چه علائمی دارد

زمانی که هر یک از قسمت های الکتریکی اتومبیل شما دچار مشکل یا خرابی هایی می شود، معمولاً اولین کاری که می کنید، این است که ابتدا جعبه فیوز را چک و از سالم بودن فیوزها اطمینان پیدا می کنید. با وجود این که مشکل اصلی می تواند از خرابی یک قطعۀ دیگر و مدار آن باشد، با این حال حتی بی تجربه ترین راننده ها نیز ابتدا جعبه فیوز ماشین را بررسی می کنند و مطمئن می شوند که خرابی فیوز رخ نداده باشد.

خرابی فیوز

در این بخش قصد داریم جعبه فیوز ماشین و عوامل و علائمی که نشان دهندۀ خرابی آن میشوند را مورد بررسی قرار دهیم تا بتوان با آگاهی کامل بتوان تعمیر یا تعویض آن را انجام داد.

فیوز ماشین ( Fuse ) درگاه های اتصالی می باشند که با استفاده از آنها می توان در صورت لزوم برای جلوگیری از آسیب دیدگی تجیزات برقی، جریان برق را قطع کرد. به عبارتی دیگر این قطعه وظیفه دارد تا برق ورودی به دستگاه های مختلف را تنظیم کند و در صورتی که بار اضافی بر دستگاه متحمل شود، به منظور جلوگیری از خرابی دستگاه، جریان برق را قطع می کند. وجود نوسانات جریان برق در خودرو، آسیب های زیادی را به مصرف کننده ها و دیگر تجهیزات وارد می کند. با وجود فیوز، این نوسانات از یک پل ارتباطی کنترل می شوند.

اگر چنین شرایطی برای شما اتفاق افتاد و شما قصد داشتید سلامت فیوزها را بررسی کنید، باید آگاهی خوبی از نشانه ها یا علائم خرابی داشته باشید. جعبه فیوز در اکثر ماشین ها، داخل کابین و زیر فرمان ماشین قرار دارد. اما خودروهایی هستند که جعبه فیوز آنها داخل داشبورد یا زیر کاپوت جلو قرار دارد.

خرابی فیوز چه علائم و نشانه هایی دارد

انواع متفاوت و گوناگونی از فیوز ماشین وجود دارد، اما رایج ترین نوع این فیوزها، فیوزهای مستطیلی می باشد.  متشکل از یک روکش غیر رسانا و دو پایۀ فلزی می باشد. یکی از علائم سوختن فیوزها تغییر رنگ پایه ها و روکش  به سمت تیرگی می باشد که با قرار دادن آن جلوی نور، می توانید متوجه سوختگی یا خرابی آن بشوید.

خرابی فیوز

فیوزهای دارای روکش مات، معمولاً پس از اتصالی و سوختن، سیاه و تیره می شوند. همچنین آب شدن نوار فلزی و یا وجود شکستگی روی قاب، از دیگر علائم سوختگی می باشند.

بعضی از فیوزها به صورت مشترک برای چند بخش استفاده می شوند. تشخیص سلامت این قطعات کمی سخت تر است. برای این که بتوانید بفهمید کدام قسمت از یک فیوز مشترک به علت خرابی دچار سوختگی یا خرابی شده است، باید تمامی اتصالات دستگاه های مربوط را قطع کنید. سپس یک فیوز سالم را جایگزین نمایید.

سپس دستگاه ها را یک به یک وصل کنید. باید بررسی کنید که فیوز با اتصال به کدام قسمت اتصالی می کند و می سوزد.

علائم خرابی

  • مواد اولیه نامرغوب هنگام ساخت
  • باتری به باتری کردن بدون رعایت اصول
  • اتصال تجهیزات جانبی به خودرو به صورت غیر استاندارد ( اتصال مستقیم )
  • اتصالی یا وجود قطعی در اتصالات و سیم کشی سیستم برق رسانی
  • خرابی دینام

  گیربکس اتوماتیک خودرو

روش تعویض فیوز خودرو

جعبه دارای شماره گذاری هایی می باشد که از طریق آن می توانیم در زمان خرابی، شمارۀ مربوط به فیوز ناسالم را یادداشت کرده. و از دفترچۀ راهنما کمک گرفت. این دفترچۀ راهنما دارای توضیحاتی مانند شماره بندی فیوزها و قسمت بندی آنها، نام و عملکرد هر کدام، اندازۀ ولتاژ و محل قرارگیری فیوزها می باشد.

سپس شماره فیـوز دفترچه و جعبه را با یکدیگر انطباق داده و متوجه می شوید که کدام قسمت الکتریکی خودرو دچار خرابی شده است.

توجه داشته باشید که باید فیوزی که جایگزین  می کنید، آمپر برابری داشته باشند. در صورتی که آمپر فیوز جایگزین بالاتر از قبلی باشد، احتمال دارد بخش های دیگر هم دچار اتصالی شود. و بخش های دیگر دچار آسیب دیدگی شود. استفاده از فیوزهای آمپر پایینتر نیز سبب می شود تا مجدداً دچار سوختگی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *