خرابی کلاچ خودرو چه علائمی دارد ؟
اگر مقداری به خودرو ، توجه و دقت کافی داشته باشید علائم خرابی کلاچ را به آسانی تشخیص خواهید داد. برای فهم ایراد و ریشه یابی آن باید آگاهانه با صدا و کار پدال و عملکرد آن را مورد توجه کافی قرار دهید.
یک کلاچ مناسب قادر است در خودرو میان 50 الی 100 هزار مایل پایداری داشته باشید. این موضوع به مدل و سن خودرو، مدل و نوع رانندگی افراد وابسته است. موقع کم کردن سرعت ماشین ، توقف و حرکت هنگام ترافیک ، حمل بار سنگین ، تماماً از مواردی می باشند که در دوام آن تأثیر دارند.
در حالتی که فهمیدید این قطعه ماشین خراب است ، باید به نزدیک ترین تعمیرگاه مراجعه نمایید تا مشکل ایجاد شده را پیدا و سپس آن را رفع نمایید.
خرابی کلاچ می تواند به دلیل موارد زیر باشد
- پدال در زمان درگیری دارای صدا باشد.
- زمانی که خودرو شتاب می گیرد پدال دارای صدا باشد.
- پدال دارای تکان باشد.
- کلاچ ماشین به کف چسبیده باشد.
- پدال لق باشد.
- درگیری پدال به سختی صورت گیرد.
- خشک و سفتی
- بالا رفتن دور موتور د زمان حرکت و عدم افزایش سرعت
- پله پله شدن کلاچ که ناشی از خشکی و خرابی سیم آن می باشد.
- عقب رانده شدن پا در زمان برداشتن پدال
- صدا داشتن دنده در زمان جا خوردن
چرا کلاچ خوردو خراب می شود ؟
سفت ترین قطعه در ماشین هایی که گیربکس دستی دارند ، کلاچ می باشد. هر مرتبه روشن شدن ، ایست و عوض کردن دنده به منظور درگیری و رها نمودن پدال خودرو می باشد. اصطکاک تولید شده میان دیسک ، صفحه فشار و چرخ دنده سبب ایجاد گرما و سایش خواهد شد و هرچقدر فرد به پدال فشار بیاورد ، بیشتر داغ شده و زودتر از بین می رود.
هر موردی که باعث بیشتر شدن بار کلاچ شود ، مانند حمل یدک ماشین سنگین و کشیدن بار سنگین ، فرسایش را نیز بیشتر می کند.
اندازۀ قدرت این قطعه به کاربرد، توان موتور و مدل رانندگی افراد یا استفاده آنها بستگی دارد. ماشین های سنگین تر به طور معمول کلاچهای قوی تری دارند. در این ماشین ها دیسک کلاچ و صفحه فشار امکان دارد قطر بیشتری جهت تقسیم بار در یک سطح وسیعتر داشته باشند و یا پوشش های دیسک کلاچ امکان دارد موادی با مقاومت بالاتر در برابر حرارت و سایش را دارا باشند.
با ما همراه باشید تا از مواردی که سبب خرابی کلاچ خواهد شد، آگاه شوید.
1.انتخاب تادرست دنده
اگر در مسیری رو به بالا رانندگی می کنید، باید از دنده مناسب استفاده نمایید. دنده 1 و 2 در چنین مواقعی استفاده می شود. در غیر این حالت، به ماشین فشار زیادی خواهد آمد و در نهایت خرابی کلاچ و صفحه آن را به دنبال دارد.
2. عوض نکردن صحیح دندۀ ماشین
در هر مرتبه عوض کردن دنده باید کلاچ ماشین را تا آخر بفشارید. در غیر این صورت صفحه کلاچ دچار آسیب دیدگی خواهد شد. تعویض نادرست دندۀ خودرو از موضوعاتی می باشد که در صورتی که حواستان جمع باشد، زمان عوض کردن صفحه کلاچ را به تأخیر می اندازید. جابجایی دنده بدون فشار پدال نیز مسلماً از بدترین کارها محسوب می شود. این موضوع سبب ایجاد آسیبهای جدی به این قطعه خودرو خواهد شد.
هر ماشین از نظر وزن ، میزان تحملی دارد که باید به گنجایش آن دقت داشت. اگر تعداد بیش از حدی سرنشین به ماشین فشار وارد کنند، نیاز رانندگان به صفحه کلاچ نیز زودتر اتفاق خواهد افتاد.
4.فشار در سربالایی
اصلی ترین کاری که در این سراشیبی ها باید صورت گیرد. تعویض دنده مناسب و عدم فشار بر روی موتور خودرو است و با دقت بر این موارد، می توانید به افزایش عمر صفحه کلاچ خود بیفزایید.
همچنین حرکت عقب خودرو هنگام سربالایی، کاری خطرناک به شمار می رود. امکان دارد در این مورد با فشارکمی روی پدال ترمز کامل نگیرید.
5. رانندگی هنگام ترافیک
در زمان ترافیک برای کنترل ماشین باید پدال را مدت بیشتری نگه دارید. در صورتی که حرفهای هم باشید، در ترافیکهای سنگین باید پای خود را زیاد روی پدال نگه دارید تا از وقوع تصادف جلوگیری شود. پس ترافیک نیز از مواردی می باشد که سببن تعویض زود به زود صفحه کلاچ خواهد شد.
6.شتاب بالا
خودرویی که شتاب و سرعت بالایی هنگام رانندگی دارد، بعید است صفحه ای سالم و بدون ایراد داشته باشد. شتاب بالا آسیب های شدیدی به صفحه کلاچ خواهد رساند.
7. قرار دادن پا بر روی پدال
اغلب افراد ( حتی رانندگان حرفه ای ) اشتباهی رایج ممکن است اتفاق بیفتد که اغلب در زمان ترافیک افراد مرتکب این اشتباه می شوند؛ نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید، این است که زمانی که پدال کلاچ بطور کامل بالا نیامده، یعنی هنوز از کلاچ استفاده می کنید و سبب استهلاک آن خواهید شد. از این رو پس از عوض کردن دنده پای خود را کامل از روی پدال بردارید. به هر میزان که زمان عوض کردن دنده و فشردن و رها کردن پدال سریعتر باشد، عمر کلاچ خودرو نیز بیشتر خواهد بود.
سایر مقالات ما را از اینجا ببینید.
1 فکر در مورد “ علائم خرابی کلاچ خودرو ”