دانستنی های خودرو

تعمیر کاتالیزور

تعمیر کاتالیزور خودرو در تهران
به این صفحه امتیاز دهید post

تعمیر کاتالیزور خودرو

کاتالیزور یا مبدل کاتالیست در سیستم اگزوز خوردو قرار دارد و قطعه ای است با کنترل 90% گازهایی که از سیستم پیشرانه خودرو خارج می‌شوند آنها را به گازهای غیر سمی تبدیل می‌کند. در این قسمت قصد داریم نکات لازم جهت تعمیر کاتالیزور خودرو بعنوان یکی از خدمات تعمیر ماشین را با شما عزیزان در میان بگذاریم. با ما همراه باشید.

این روزها دیگر در اکثر مناطق و ممالک جهان استفاده از کاتالیزور در سیستم اگزوز خودروها امری اجباری است ، به این صورت برند های بزرگ خودرو سازی در جهان این روزها ملزم به قرار دادن کاتالیزور در خودروهایشان می‌باشند.

تعمیر کاتالیزور ماشین

تعمیر کاتالیزور خودرو در محل

کشور عزیزمان ایران نیز از این استحاله بزرگ عقب نمانده و در سال 1381 مجلس جمهوری اسلامی قانونی را در این زمینه تصویب نمود که تمامی خودروهای داخلی و خارجی وارداتی را تحت پیروی از قانون استفاده از کاتالیزور قرار داد. اما با رشد تکنولوژی امروز دیگر از کاتالیزورهای بسیار متفاوتی استفاده میشود که به دلیل نوع سوخت مصرفی وسایل نقلیه است. و همین امر سبب سهولت در تعمیر کاتالیزور خودروها بدست تعمیرکاران شده است.

تعمیر مغزی کاتالیزور ( تعمیر کاتالیزور )

هدف تعمیر کاتالیزور رسیدن به انجام وظیفه اصلی کاتالیزورها است که همان تبدیل کردن هیدروکربن های نسوخته به اب و دی اکسید کربن است. این واکنشی داخلی است که در تمام کاتالیست ها انجام می‌شود. اکسیت ازت که در اصل ماده ای سمی است در تمامی کاتالیک کانورتورها، به گاز ازت که یک گاز بی خطر و غیر مضر است تبدیل می شود.

تعمیر کاتالیزور تزریق اکسیژن به زمین است نفس کشیدن امروزمان را در تمام شهرهای بزرگ مدین اختراع کاتالیزورها هستیم، ادعایی که اکثرا کارشناسان حوزه طبیعت به آن اذعان نموده و باور دارند اما کاتالیزورها قطعات حساسی هستند و خیلی زود میتوانند مورد آسیب قرار بگیرند و دچار مشکل شوند و دیگر قادر به انجام وظیفه خود نباشند.

در بسیاری از موارد موتور خودروهایی که دچار مشکل هستند و نمیتوانند احتراق سوخت را به صورت کامل انجام دهند، باعث می‌شوند به دلیل ورود ناگهانی و بیش از حد معمول گازهای سمی و مضر ، کاتالیزور سیستم اگزوز را دچار نمایند. حتی در هنگام رانندگی نیز می بایست بسیار دقت داشت تا ضربات و فشارهای ناشی از برخورد اجسام نیز به ساختار کاتالیزور آسیبی وارد ننمایند تا مجبور به تعمیر کاتالیزور نشویم.

البته کارخانه های بزرگ و سازنده گان کاتالیزور این مساله را با ساخت نوع جدیدی از فیلتر های کاتالیزور نیز رفع نموده اند و سعی کرده اند تا از هر طریق هرچه بیشتر در حفظ سلامت کاتالیزور بکوشند.

علائم خرابی کاتالیزور

برای تشخیص درست کار نکردن کاتالیزور و نیاز به تعمیر کاتالیزور علائم و نشانه های متفاوتی وجود دارد که یکی از معمول ترین آنها بالا رفتن ناگهانی مصرف سوخت خورد است. از کار افتادن و آسیب دیدن فیلتر های کاتالیزور باعث ایجاد مانع در خروج گازهای تولید شده توسط سیستم پیشرانه خودرو می‌شود و موتور خودرو برای خارج کردن این گازها متحمل فشار بیشتر برای تولید نیروی بیشتر میشود.

افت فشار، استارت نخوردن خوردو، بالا رفتن مصرف سوخت همگی نشانه هایی از خرابی کاتالیزور می باشند. در این شرایط شما نیاز به تعمیر کاتالیزور خواهید داشت.

تعمیر کاتالیزور ماشین

درست کار نکردن کاتالیزور‌ها علائم مختلفی دارد و یکی از عمومی‌ترین آن‌ها افزایش ناگهانی مصرف سوخت خودرو است که نشان میدهد زمان تعمیر کاتالیزور فرا رسیده است . زمانی که فیلتر‌های کاتالیزور به درستی کار نکنند و این قطعه تبدیل به یک سد برای خروج گاز‌های تولید شده توسط پیشرانه شود، خود به خود فشار هوا درون سیستم‌های داخلی افزایش می‌یابد.

خودرو برای اینکه بتواند این فشار هوا را خارج کند، نیاز به تولید نیروی بیشتری دارد. تولید نیروی بیشتر مساوی با افزایش میزان مصرف سوخت می‌باشد. مشکلی که نشان میدهد شما سریعا به تعمیر یا ترمیم کاتالیزور نیاز دارید.

همچنین مسائلی مانند افت شتاب خودرو و درست استارت نخوردن آن، جزء دیگر علائم خرابی کاتالیزور‌ها و نیاز به تعمیر کاتالیزور به حساب می‌روند. زمانی که مبدل کاتالیست خراب شود، سامانه اگزوز به درستی نمیتواند به طور صحیح گازهای مضر و سمی را خارج نماید و خودرو معمولا با چنین مشکلاتی روبرو خواهد شد:

  • خروج بوی بد از خودرو
  • خروج دود سیاه و غلیظ از اگزوز

البته در خودروهای مدرن و جدید ecu یا همان کامپیوتر خودرو توانایی تشخیص خرابی و مشکل در کاتالیزور را دارد و اگر در سیستم اگزوز و کاتالیزور مشکلی وجود داشته باشد چراغ چک بر روی پنل روشن خواهد شد تا زمان تعمیر کاتالیزور روشن خواهد ماند.

کاتالیزور قطعه ای حیاتی و ضروری است و با توجه به هزینه های گزاف تعویض و اوضاع سوخت و نامرغوب بودن سوخت بهتر است اطلاعات کافی را در رابطه با نگهداری و تعمیر کاتالیزور داشته باشیم.

مزیت شستشوی کاتالیزور قبل از نیاز به تعمیر کاتالیزور

عمر کاتالیزور را میتوان با شستشوی کاتالیزور و ماشین بهینه کرد و تا حدود زیادی بالا برد، اما لازم است نکاتی را رعایت نمود تا به نتیجه صحیح و مورد قبول رسید و هزینه کمتری بابت تعمیر کاتالیزور و دیگر قطعات خودرو پرداخت نمایید.

تعمیر و شستشوی کاتالیزور از مواردی است که برای بالا بردن طول عمر و افزایش کارایی این قطعه حساس مورد استفاده قرار می گیرد اما به شرطی که به درستی انجام شود و در غیر اینصورت میتواند به ایجاد مشکلات دیگری در بخش های مختلف خوردو منجر شود.

قیمت تعمیر کاتالیزور خودرو

قیمت بالای کاتالیزور باعث شده تا مالکان خودرو نتوانند در بازه های زمانی کوتاه اقدام به تعویض و تهیه کاتالیزور جدید برای خودروهایشان نمایند و از طرفی لزوم دریافت معاینه فنی برای تردد خودروها نیز میزان آلایندگی می بایست در حد سالم و سبز باشد که با توجه به تمام این مسائل شستشوی کاتالیزور و تعمیر کاتالیزور اهمیت بسیار بالائی پیدا می نماید.

شستشوی و تعمیر کاتالیزور بهترین و مقرون به صرفه ترین و حتی اصولی ترین روش نگهداری صحیح از کاتالیزور است و باعث میشود آلودگهای و رسوبات جمع شده در لانه های زنبوری و جداره های کاتالیزور پاک و رفع گردد.

شستشوی کاتالیزور ماشین

ترمیم کاتالیزور بهترین پیشگیری برای نرسیدن به اجبار تعویض کاتالیزور است، با توجه به قیمت گزاف کاتالیزور پیشگیری بسیار به صرفه تر از درمان است.

در مراکزی که خدمات شستشو و تعمیر کاتالیزور توسط تعمیرکاران ( مکانیک سیار ) انجام می‌شود برای این منظور از محلول ویژه استفاده می شود که به نام محلول شستشوی کاتالیزور و همینطور سنسور اکسیژن شناخته می شود، این محلول بدون ورود آسیب به نقاط دیگر خوردو وظیفه پاکسازی را به درستی انجام می دهند.

برای استفاده از محلول شستشوی کاتالیزور فقط کافی است محلول را به باک خوردو وصل کنید و سپس عملیات شستشوی کاتالیست و تعمیر کاتالیزور توسط سنسور اکسیژن انجام می گردد.

محلول شستشو دهنده دارای ترکیبی در ساخت و فرمولی است که به قسمت های دیگر سیستم اگزوز خودرو و موتور آسیب نخواهد زد و در مقایسه با روش اشتباه و غیر اصولی استفاده از جوهر نمک برای شستشو کاتالیزور هیچ گونه خسارتی به خودرو نخواهد زد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *