از آنجایی که استارت خودرو نقش کلیدی در روشن کردن خودرو دارد، دارای اهمیت بالایی در عیب یابی و تعمیر خودرو است. لذا بهتر است دارندگان وسیله نقلیه زمانی که ماشین خود روشن نشد در آغاز به عیب یابی استارت خودرو، و در مرحله ی بعد به تعمیر استارت ماشین خود توسط مکانیک کار بپردازند.
مراحل تعمیر استارت خودرو:
1- تشخیص
استارت معیوب مانند خالی بودن شارژ باتری به نظر می رسد، چرا که موتور به آرامی روشن می شود یا اصلاً روشن نمی شود، گاهی اوقات به دلیل کشیده شدن برق بیش از حد توسط استارت معیوب، می توانید با پایانه های باتری داغ شده مواجه شوید. در این موقع اول از تست باتری شروع کنید.
یک ولت متر روی باتری قرار دهید، باید حدود 12.6 ولت برق نشان دهد. اگر رسیده بود به 12.2 ولت، یعنی شارژ کم دارد، آنرا شارژ کنید. بررسی کنید کابلهای باتری تمیز و محکم باشند. اگر همه اینها مرتب بود، باتری را برداشته و روی وسیله نقلیه دیگری قرار دهید. اگر عیب به وسیله نقلیه دیگر منتقل شده باشد، در این صورت باتری مشکل دارد، آن را شارژ یا تعویض نمایید.
2- پیاده کردن استارت
در مرحله ی بعد، کابل های باتری را برداشته و محض اطمینان در جایی قرار دهید که امکان برقراری کنتاکت سهوی با سر باتری را نداشته باشند. در صورت صرفنظر از این کار بعید نیست در نهایت یا بخودتان آسیب بزنید، یا خودرو را به آتش بکشید.
پس از جدا کردن کابل های باتری، اکنون کابل ها را از استارت جدا کنید. برای جلوگیری از خطا در نصب مجدد، نیازی به علامت گذاری روی کابل ها نیست، اندازه و شکل ترمینال ها با هم فرق دارند.
استارت پهلوی فلایول، روی برآمدگی سطح محفظه میل لنگ نصب شده، و توسط یک بال (فلنج) با دو یا سه پیچ فیکس شده، که نباید با پیچ های گیربکس که اغلب هم اندازه همینها هستند، اشتباهشان گرفت.
به دلیل سنگین بودن سیستم استارت خودرو، برای تعمیر استارت خودرو باید اول تک تک پیچ های آنرا شل کرد، بدون اینکه هیچکدام را بطور کامل بیرون آورد. اگر موتور هنوز داغ است، مراقب باشید دستتان با اگزوز که اغلب در نزدیکی استارت قرار دارد، برخورد پیدا نکند.
استارت یا دستکم یکی از پیچ های آن، در بسیاری از خودرو ها ممکن است فقط از زیر خودرو قابل دسترسی باشد.
3- جدا کردن اجزاء
قبل از شروع به تعمیر استارت خودرو ، اول سطح پوسته آنرا با کهنه و نفت، یا مایعی از نوع آن، کاملاً تمیز نمایید. یک ظرف، یا یکپارچه زیر انداز (مثلاً گونی) برای آنکه هر آنچه را از استارت و سلونوئید یا همان شیر برق جدا میکنید به ترتیب بر روی قرار دهید آماده داشته باشید.
- پوسته استارت و سلونویید را علامت گذاری و قطعات هر یک را جداگانه بگذارید، تا بعداً قطعات را به دلیل شباهت ظاهری، اشتباه مونتاژ نکنید.
- پیچ هایی که درب پشت پوسته و زغال ها را در جای خود نگه می دارند بردارید
- گیره و فنر آنرا را بردارید
- محافظ حرارتی را بردارید
- کابل موتور استارت را از شیر برق جدا کنید
- پیچ های بلند نگهدارنده موتور استارت را به بردارید
- پوشش زغال را بردارید
- با کشیدن فنر به عقب و برداشتن زغال،2 زغالی را که به سیم پیچ های میدان متصل شدهاند با دقت باز کنید.
- نگهدارنده زغال را بردارید
- سیم پیچ های میدان را بردارید
- پیچ های شیر برق را بازکرده و آرمیچر و شیر برق را یکجا با هم بردارید.
5-عیب یابی
از سیم پیچ های میدان و آرمیچر برای یافتن هر گونه عایق سوخته یا شکسته، خوردگی سیم های خراب یا آسیب های فیزیکی دیگر، بازدید بصری کامل بعمل آورید. همچنین کموتاتور روی آرماتور را از نظر شکستگی یا آسیب دیدگی بررسی کنید. دنده پینیون و سلونوئید را هم همچنین از نظر سایش یا خرابی به دقت چک کنید. شما همچنین می توانید به مطالعه مقاله عیب یابی استارت خودرو اطلاعت کامل تری را به دست آورید.
6- تعمیر آرمیچر و سیم پیچ ها
برای تعمیر استارت خودرو می بایست هرنوع خوردگی را با سنباده های مرطوب و خشک از بین ببرید. می توان کموتاتوررا سنباده زد و از پشت تیغه یک کاتر هم برای تمیز کردن شیار ها و حدفاصل بخشهای آن استفاده کرد. از یک پارچه روغنی برای پاک کردن تمام اجزاء استفاده کنید تا از خوردگی در آینده جلوگیری کند.