باتری خودرو و علائم خرابی آن
باتری خودروهای مدل 1331 تا چند چند سال قبل، جزو باتری های مطلوب به شمار می رفتند. یعنی می توان گفت این قطعه به شکل یک مربع پلاستیکی دارای اسید سولفوریک، سرب و دارای دو ترمینال می باشد که از اطراف دارای خوردگی می باشد.
پس از گذشت مدّتی باتری های اتمی به بازار آمدند که از نظر کیفیت، باتری های به شدت مرغوبی می باشند و توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. این باتری ها مشکلات بسیار کمتری نسبت به باتری های اسیدی دارند. کابل های این باطری های قدیمی، به مرور زمان ضعیف می شوند و این ضعف باعث ایجاد مشکللات جدی تری خواهد شد.
باتری ماشین مانند یک قلب برای خودرو می باشد. به همین دلیل نبود باتری در یک خودرو سبب می شود تا خودروی شما توان کوچکترین کاری را نداشته باشد.
بنابراین لازم است تا مواردی را راجع به باطری بدانیم تا بتوانیم در مواقع لزوم و در صورت بروز علائم، اقدام به تعویض آن کنیم.
در ادامه قصد داریم تا علائم و نشانه هایی که نشان دهندۀ خرابی باتری هستند را برای شما بازگو کنیم.
1- موتور ماشین استارت می خورد اما روشن نمی شود
اگر با چرخیدن سوئیچ، خودروی شما استارت می خورد ولی روشن نمی شود، معمولاً در این مواقع ایراد از باتری ماشین می باشد ( اما این امکان وجود دارد که مشکل از استارتر باشد )
در این مواقع باید از کابل های اتصال برای باتری به باتری کردن استفاده نماییم تا ماشین روشن شود. پس از روشن شدن خودرو، کابل را قطع کرده و به مدت نیم ساعت به ماشین فرصت دهید تا کار کند. با این کار باتری ماشین توسط دینام یا آلترناتور شارژ خواهد شد.
پس از استفاده از خودرو و رسیدن به مقصد، هنگامی که ماشین را خاموش کردید، حدود یک دقیقه ماشین را مجدداً روشن کنید و چند دقیقه صبر کنید.
توصیه می کنیم بعد از گذشت 1-2 روز اگر دوباره مشکلی برای باتری پیش امد، حتماً آن را تعویض نمایید و یک باطری قدیمی را جایگزین آن کنید.
2- موتور استارت نمی خورد و همزمان صفحۀ نمایش کیلومتر نیز روشن نمی شود
این اتفاق نیز از علائم خرابی باطری به شمار می رود. باطری ماشین از آنجایی که به تمامی بخش های مختلف ماشین، از جمله چراغ های ماشین نیرو می بخشد، در صورت خاموش بودن چراغ کیلومتر، می توان به خرابی باطری ماشین پی برد.
توجه داشته باشید که اگر خودروی شما توان روشن نمودن یک چراغ یا موتور ندارد، هم باطری می تواند خراب باشد هم آلترناتور. در صورتی که ماشین شما استارت نخورد و همچنین چراغ های پشت آمپر روشن نشدند، این امکان وجود دارد که اشکال از استارتر ماشین باشد و یا این که موتور ماشین ایرادی داشته باشد.
3- استارتر ماشین یک روز در میان کار می کند
معمولاً زمانی که استارتر خودرو دچار مشکل است و هنگام استارت زدن دارای ایراد می باشد، ممکن است ایراد کار از ترمینال های باطری خودرو باشد. بطوری که این ترمینال ها شکسته، شل یا دچار فرسودگی شده باشد. می تواند ایراد از سویی، اتصال اشتباه کابل های متصل به باطری باشد.
برای رفع این مشکل لازم است اقداماتی را انجام دهیم :
قبل از هرچیزی کابل های متصل را بررسی کنید تا اتصالی اشتباه برقرار نباشد.
مطمئن شوید که اتصال کابل ها، کامل برقرار باشد و هنگام اتصال حرکتی نداشته باشد.
از عدم فرسودگی کابل های خود اطمینان حاصل کنید.
در صورت کهنگی و فرسایش کابل، سریعاً آنها را تعویض کنید.
درصورتی که پس از چند روز کار کردن با خودروی خود، متوجه شدید که استارتر ماشین به خوبی کار نمی کند و پس از گذذشت مدتی، خودروی شما استارت نخورد، به برقکار یا مکانیک ماشین مراجعه کنید تا مشخص شود که ایراد کار از کجا می باشد.
4- استارت ماشین در هوای سرد دشوار می باشد
روی باتری ماشین جمله ای با عنوان ” میل لنگ سرد ” نوشته می شود. معمولاً برای اکثر افراد این اتفاق پیش می آید که ابتدا ماشین خود را که استارت می زنید، به خوبی شروع به کار نمی کند و صدای ضعیفی دارد و با تکرار این کار میبینید که ماشین روشن خواهد شد. اگر این اتفاق بطور مداوم و مکرر اتفاق بیفتد، نشان دهندۀ اشکال می باشد و باید برای تعویض آن اقدام نمایید.
سایر مقالات ما را از اینجا ببینید.
5- بلافاصله پس از وجود اشکال از اتصال باتری به باتری استفاده می کنید
برای اتصال باتری به باتری یک قاعدۀ کلی وجود دارد. اگر ماشین به حدی دچار مشکل شده باشد که چند مرتبه و در فواصل. زمانی کوتاه، مجبور به اتصال باتری به باتری بشوید، به این معنای خرابی آن است. بنابراین هرچه سریعتر باطری خودروی خود را تعویض نمایید.